Top 6 Karácsonyi ajándék ötlet, ha nagy a család

Csináld magadLeave a Comment on Top 6 Karácsonyi ajándék ötlet, ha nagy a család

Top 6 Karácsonyi ajándék ötlet, ha nagy a család

Nagy a család, és csak egyre nagyobb lesz! Minden évben új, egyedi, kézzel készült ajándékokkal kedveskedünk a családnak. Mindig próbálunk olyat kitalálni aminek nagymama és kisbaba is örülne 🙂 Egész pontosan 14 embernek kell úgy ajándékot adnunk, hogy mindenki személyesnek érezze azt. A saját magunk által készített dolgokat mindenki értékeli, és felesleges kacatokkal se terhelünk senkit. 

1. Saját kezűleg készített Zoknimajom

Akkora sikert egyik ajádékunk se aratott, mint  a zoknimajmok. Pedig karácsony előtt még aggódtam is, hogy talán kissé gyermeteg ajándék ez a felnőtteknek, nagyszülőknek. A mai napig mindenki nagy becsben tartja a saját kis zoknimajmát. Egy csomag vastag, puha zoknit vettünk a H&M-ben, és hogy izgalmasabb legyen, a végtagok és az arc színeit összekevertük. Mivel egy baba is kapott zoknimajmot, az általában gombból készült szemeket inkább felhímeztük. Ezen kívül csak egy kis fehér filc anyagra van szükségünk a szemekhez, párnába is való töltőanyagra, nomeg persze tűre és cérnára.

2. Hagyma Chutney, saját tervezésű címkével ellátott üvegben

Sajnos fényképet erről még nem készítettem, de képzeld csak el! Ínycsiklandozó házi készítésű chutney, befőttes üvegben, saját tervezésű menő címkével. A chutney tulajdonképpen egy lekvár, így befőttes üvegekbe fórrón eltéve hónapokig eláll. Fő alkotóeleme a hagyma és a cukor. Semmi extra nem kell hozzá, a végeredmény azonban annál extrább! 

Mi saját tervezésű címkét nyomtattunk öntapadós matricára, és azt ragasztottuk a hagyma chutney üvegére. Kézzel is megrajzolhatjuk, megírhatjuk a címkéket. A hagyma chutney sok téli ételhez passzol, és isteni finom. Csak arra figyeljünk, hogy akkora adaggal készüljön, hogy magunknak is megtarthassunk egy üveggel 🙂

3. Mini manó lak

karacsonyiajandekotlet

Több alkotóelem szükséges hozzá, mint az eddigi karácsonyi ajándék ötletekhez, de ennek se bonyolult az elkészítése. Kell hozzá: Kis cserép, kis növény, moha, fadarabok, vagy ágak, ragasztópisztoly, és egyéb kis kavicsok, kiegészítők. 

Igazán különleges, aranyos kis ajándék ez. Nem egy snassz növény, de nem is csak egy újabb porfogó. Elkészíteni is egészen varázslatos 🙂

 

4. Aprósütemény válogatás, saját készítésű dobozban

Talán lejött az eddigi ajándék ötletekből, hogy szeretünk olyan ajándékot adni, ami nem csak egy újabb haszontalan kacat lesz az ember otthonában. 

Mi piros kartonból készítettünk dobozt a süteményeknek, de persze vásárolhatunk is valamilyen süteményes dobozt.

Többféle sütivel készültünk, kedvencem a vörösáfonyás-citromhélyas linzer volt. Nyamm. Az ilyen “shortbread”-ekben az a jó, hogy egy hengert gyúr a tésztából, azt szeleteli fel, így gyorsan és veszteségmentesen tudunk sok-sok ínycsiklandozó süteményt készíteni. 

Kis piros és zöld ételszínezékkel az ilyen linzer sütiket még karácsonyiasabbá tehetjük!

 

5. Karácsonyi angol pudding, házi tojáslikőrrel

Párommal már korábbi karácsonykor készítettünk saját magunknak angol karácsonyi puddingot, így tudtuk, hogy nem is bonyolult és nagyon finom is. A családnak vásároltunk kis (tenyérnyi) karácsonyi fém süteményes formákat, és abba tettük a tésztát megsülni. Különleges, finom, és a formák is jól jöhetnek később. E mellé készítettünk még házi tojáslikőrt, melyet kis csatosüvegekben adtunk át.

6. Winter wonderland kísérlet dobozban

karacsonyoajandek

Oké, ez kakukktojás egy kicsit, mert ilyet nem mindenki kapott, csak férjem testvére 3 gyermekével és feleségével. 

Egy méretes IKEÁs műanyag dobozba töltöttünk RENGETEG szódabikarbónát. A kis üvegcsékben is az van. Ezt kiegészítettük díszekkel. A hegynek tűnő papír pedig 3 kis kubus flakont takar, megtöltve piros és zöld ételszínezékkel festett ecettel. Ha takarítottál már házi praktikákat alkalmazva, akkor tudod, hogy az ecet a szódabikarbónával találkozva buzgón felhabzik.

 Igazán mulatságos és tanulságos ajádék ez nagyobb gyerekeknek (és felnőtteknek) is.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Leave a Reply

Back To Top