TOP 8 Lanzarote legjobb látnivalói

lanzarote legjobb helyei
Kanári Szigetek Utazás

TOP 8 Lanzarote legjobb látnivalói

Lanzarote legjobb látnivalóit 3-4 nap alatt meg lehet nézni, mivel a sziget könnyedén átautózható. Fuerteventurával egybekötve egy csodás és izgalmas nyaralásban lehet részünk. Ebben a listában a Top legjobb látnivalókat gyűjtöttem össze. A lista alján egy térképet is találsz, amin minden nevezetességet megtalálsz.

1. Timanfaya Nemzeti Park

Timanfaya

Mintha visszamentünk volna az időben párszáz millió évet, mikor a vulkáni kőzeten még éppcsak zuzmók telepedtek meg. Kőtenger amíg a szem ellát, egyik elkápráztató vulkán után a másik. 

Ha itt járunk mindenképp térjünk be az ingyenes látogatói centrumba, ahol mindent megtudhatunk a szigetek kialakulásáról, vulkánokról és Lanzarotéről.

Indulnak itt fizetős buszos utak, tevegelhetünk a vörösesen bársonyos vulkánon, ha pedig időben foglalunk egy ingyenes hivatalos körbevezetést is kaphatunk a nemzeti parktól.

2. Mirador de El Risco de Famara

lanzarote latnivalo

Mirador-ból vagyis kilátóból nincs hiány a szigeten. Az el Risco de Farma kilátóból hatalmas magasságból tekinthetünk le az alattunk elterülő szörfösök által méltán kedvelt 6km hosszú partra. Autóval könnyedén megközelíthető. Csupán az út vége felé kell figyelni, hogy jókor vegyük be a kanyart a kissé rázósabb földútra, ahelyett hogy továbbmennénk és magánútra tévednénk. Odafönn még a BBQ lehetőség is adott ( ha hozunk szenet ). Bár ha mindig olyan szeles, mint mikor mi utaztunk oda, akkor örülünk ha minket nem fúj le a szél a hegyről, nemhogy a grillhúsunk.

3. Piscinas Naturales Charcones

lanzarote latnivalo

Természetes kis medencék a tengerparton, amikben jobb időben akár fürödhetünk is. Megbújnak kis halak, de tengerisünök is a kövek között, így érdemes közelebbről is megszemlélni a medencéket. Az idevezető út rázós, de túlélhető. Először egy igen csúnya félbehagyott szállót pillanthatunk meg, de ez ne vegye el a kedvünk a medencéktől.

4. Caletón Blanco Lagúna

Fekete sziklás, fehér homokos sekély vizes lagúna. Igazán gyönyörű látvány, akár gyerekekkel is. Parkolási lehetőség közvetlenül a parton. Sok portugál gálya (mérgező medúza-szerű lény) volt itt a partra mosva mikor mi erre jártunk, úgyhogy figyeljünk ha mezítláb futkároznánk.

Érdemes a parttól jobbra elsétálni, a bájos bokrocskákkal borított rész is rendkívül látványos.

5. La Geria

Lanzarote szigetén rég rájöttek, hogyan szelidítsék meg és hasznosítsák az elemeket. Hosszasan elterülő szőlőmezőket találhatunk itt, de nem ám hagyományosakat. Minden egyes szőlőtő saját kis gödröt kapott a fekete kőzetben, ami nem csak a széltől védi, de a kevés természetes csapadékot is összegyűjti

6. Charco Verde

Zöld vizű kis tavacska az óceánparton. Ez a hely annyira érdekesnek tűnik, hogy úgy is felkerül a listára, hogy nekünk nem volt szerencsénk élőben is megnézni. Sajnos mikor mi utaztunk Lanzarotera le volt zárva az ide vezető út. 

7. Salinas de Janubio

lanzarote latnivalo sólepárló

Több sómező is van Fuerteventúrán és Lanzarotén. Mi ezt választottuk, és nem csalódtunk. Érdemes az idevezető út tetején is megállni, hogy előszőr magasabbról szemlélhessük meg. Odalenn egy kis üzlete is van a helynek, ahol vásárolhatunk különböző ízesítésű sókból. Sajnos túl sok információt nem adnak a sólepárlás folyamatáról, de a látvány nagyrészt magáért beszél.

8. Palmera inclinada

Végezetül Lanzarote kedvenc, sokat látogatott pálmája, amin jót lehet derülni. Pár perc séta a parkolótól, így ha La Gería megnézése után még van energiánk érdemes ide elugrani.

 

Turista térkép minden látnivalóval és információkkal

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!
Back To Top