Fuerteventura TOP 10 látnivaló

fuerteventura latnivalo lobos sziget
Kanári Szigetek Utazás

Fuerteventura TOP 10 látnivaló

fuerteventura legjobb latnivalo

A Kanári-szigetek nem véletlenül örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek. Hisz akár decemberben, januárban vagy februárban is ideutazhatunk, hogy élvezzük a napsütést és a tavaszias időt. Ha kevésbé turistás élményre vágyunk Tenerife és Gran Canaria helyett választhatjuk Fuerteventúrát és Lanzarote szigetét. Egy hosszúhétvégébe is belesűríthetjük a legjavát, de ha már itt vagyunk érdemes legalább egy hetet Fuerteventurán tölteni. Ha több időnk van, 10 nap- két hét alatt az egymáshoz közel elhelyezkedő Fuerteventura és Lanzarote szigetére is elutazhatunk.

Top 10 Fuerteventura látnivaló

1. Mirador de Guise y Ayose

fuerteventura kilato

Nem csak a kilátó, hanem az idevezető út is lélegzetelállító. Mindenképpen el kell utazni Fuerteventura ezen részére ha a szigeten járunk.

2. Dunas de corrajelo

fuerteventura latnivalo dune

Ez a hatalmas egybefüggő homokdűnés terület igazán érdekes és szemet gyönyörködtető. Nem sok helyen találkozhatunk ilyen igazi dűnékkel európában. Akár tevegelésre is befizethetünk, mely a 2 Riu hotel közötti részről indul. Ha homokos tengerpartokra vágyunk itt azt is biztosan megleljük.

Az autóút áthalad ezen a csodás részen, érdemes többször is megállni, csak vigyázzunk a parkolással – nekünk sikerült egy helyen elsüppedni a homokban

Isla de Lobos

fuerteventura latnivalo lobos sziget

Lobos szigete egy lakatlan, védett terület, melyet mindenképp érdemes meglátogatni. Max 5 nappal tervezett utunk előtt engedélyt kell kérnünk a szigetre lépéshez, mivel maximum 400 ember látogathatja 1 nap. Az engedély ingyenes, amivel 4 órát tölthetünk el a szigeten (ami épp elég is a körbesétálásához). 15 euró a retúr hajóút. 

Teljesen más látvány tárul itt elénk mint Lanzarote szigetén, sok-sok érdekes növény van itt, amiket a kijelölt utakon sétálva csodálhatunk meg.

4. Volcano Calderón Hondo

fuerteventura latnivalo mokus etetés vulkán kráter

A közeli parkolótól egy rövidebb séta, kis meredekebb szakasszal. A kráter maga is nagyon izgalmas, de nálunk a sok-sok szelíd marokkói mókus vitte el a pálmát. Ezek a mókusok már a parkolóban is odarohannak a nasival érkező turistákhoz, de odafenn is szívesen pózolnak a kameráknak.

5. Betancuria

fuerteventura betancuria varos turista

Igazán érdekes és turistabarát mini városka ez. Fuerteventurán eltöltött pár nap után már csodaszámba megy az itteni buja növényzet. Mindez párosul egy igazán elragadó történelmi városka épületeivel.

6. Cuaves de Ajuy

Aranyos kis halászváros, ahol érdemes egy halas finomságra benevezni. A kis fekete homokos part, a különböző kőzetekből felépülő sziklákkal gyönyörű látványt nyújt. 

7. Bálnacsontváz, kilátó és szélforgó

Morro Jable városa mellett találhatjuk ezeket a látnivalókat. Morro Jable városában bújtak el a nagyobb márkák boltjai, és ha éjszakai életre vágyunk is ide kell jönnünk. A Morro Jable világítótoronytól már láthatjuk a bálnacsontvázat, és kicsit messzeb a sziget híres művészének, César Manriquenek, szélforgóját is megtaláljuk. 

8. Sajtmúzeum, szélforgó és kaktuszkert

ffuerteventura betancuria varos turista

 A Museo el Queso Majorero mindenképp legyen rajta a listánkon. Történelmi épületekben mutatja be, sokszor interaktív módon nem csak a sajtkészítés hagyományát, de a sziget történelmét is. A szigeten sok helyen látható szélmalomba is felmehetünk, valamint meglátogathatjuk a kaktuszkertet- midez csupán 4 euróért. Úgy hirlik sajtkóstoló is szokott lenni, mikor mi voltunk nem volt.

 

Ha nem is itt de valamelyik szupermarketben mindenképp vegyünk egy guriga pirospaprikával borított Majorero kecskesajtot. Igazán pompás az íze, és ennél hagyományosabb fuerteventurai ízt nem kóstolhatunk.

9. Ecomuseo de la alcogida

Skanzenszerű múzeum az út 2 oldalán. Mindenképp érdemes meglátogatni, hogy igazán megismerjük az itteni lakók életét. Sajnos mi egyszer hétfőn mentünk ( zárva volt) majd nyitvatartási idő után. Másodjára a bezárt épületek között sétáltunk egyet, még így is érdekes volt.

10. Aloe múzeum

Tele van a sziget Aloe múzeumokkal, amik sok esetben inkább boltok mint múzeumok. Mi a Canary Aloe Vera farmot néztük ki, ahol fél órás ingyenes körbevezetést is adnak a farmon, miután megvehetjük a drága készítményeket. Sajnos utolsó napra hagytuk és ez is zárva volt már, de mindenképp érdemes legalább egy ilyenbe elnézni, a sziget ugyanis nagy aloe termesztő.

10 + 1 Faro de la Entallada

fuerteventura-kilato

Afrikához legközelebbi pont a szigeten, tiszta időben talán még látni is lehet. Az én férjem még a leghajmeresztőbb keskeny szerpentineken is felmegy, így mi voltunk az egyetlenek odafenn, míg mások autójukat a hegyoldalban leparkolva kaptattak felfelé gyalog. Mivel semmi autós forgalom nem volt, nem is volt olyan vészes autóval, de ha jött volna bárki szembe… hát érdekes szitu lett volna.

Ez volt utunk utolsó állomása, szép búcsú volt a gyönyörű kilátóval, és az innen még hatalmasabbnak tettsző óceánnal körülöttünk.

Fuerteventura Lanzarote turista térkép

Ezen a térképen minden hely megtalálható amit a cikkben említek, és még sok más. Ha több időt töltünk el a szigeten érdemes mindet meglátogatni

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!
Back To Top