Igazi sütőben sült amerikai Buffalo csirkeszárny recept

ropogósra sült omlós csirkeszárny
Recept Uncategorised

Igazi sütőben sült amerikai Buffalo csirkeszárny recept

ropogósra sült omlós csirkeszárny

Imádom a sült csirkeszárnyat, gyerekkoromból élénk emlékként maradt meg ahogy leült a család és eggyüt cuppogott a csontokon. Ezt az ételt nem lehet zsíros ujjak nélkül megúszni, de miért is akarnánk, hisz az is hozzá tartozik az élményhez. 

Első csirkeszárny sütésem után sajnos a férjem közölte hogy ő amúgy nem szereti a csirkeszárnyat. Így szomorúan nagyon sokáig nem készítettem ezt az ételt. Egy szép napon viszont nem bírtam tovább, bevásároltam, és kinéztem ezt az igazi hamisítatlan, tradícionális sütőben sült buffalo sült csirkeszárny receptet. Nahát férjem mind a tíz ujját megnyalta utána, és azóta többször is elkészítettem az ő kérésére. 

A titok a sütőporban rejlik, ezt a legtöbb magyar receptben kihagyják, míg szinte mindegyik amerikai receptben használják.

recept

csirkeszárny
ropogós csirkeszárny
sütőben sült csirkeszárny házi szósszal

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, szárazra töröljük papírtörlővel. A többi hozzávalót összekeverjük egy nagyobb edényben és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, úgy hogy mindenütt egyenletesen betakarja. 

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy ha van sütőrácsra) helyezzük a csirkeszárnyakat úgy, hogy ne érintsék egymást. 1-2 órára, vagy akár egy egész estére a hűtőbe tesszük így. Ezt a lépést ki is hagyhatjuk, de így lehet a legbiztosabban ropogós a csirkeszárnyunk.

Ha kivettük a hűtőből töröljük át ismét, ha szükséges. Vonjuk be még fűszerkeverékkel ha így túl sok lejött volna. Ha sütőpapíron vannak a csirkék győződjunk meg róla hogy az is száraz.

a sütőport/ szódabikarbónát ne hagyjuk ki! Ennek a hozzávalónak köszönhető az igazán ropogósra sült bőr.

230 fokon süssük a csirkét 20-30 percet sütőben, majd fordítsuk meg a szárnyakat és süssük még 15-30 percet, közben forgassuk meg őket ha szükséges. Csirkeszárny méretétől függ a pontos sütési idő.  

 

A mártás

Az igazi buffalo csirkeszárnyhoz dukál a csípős mártogatós is. Nagyon egyszerű elkészíteni, viszont ezzel megkoronázzuk az egyébként is ínycsiklandozó sült csirkeszárnyat

A hozzávalókat egy kis edényben tűz fölött alacsony lángon felhevítjük. A csiliből ízlés szerint tegyünk bele. Tehetünk még hozzá egy kis paprikaport, is a színe kedvéért.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!
Back To Top