Csodás Pinata Torta, ami feldob minden esküvőt, szülinapot

pinata torta esküvő szülinap ajándék egyszerű diy
Barkács Csináld magad Recept

Csodás Pinata Torta, ami feldob minden esküvőt, szülinapot

Ez a csodás Pinata Torta az Esküvői tortánk volt. Hatalmas siker volt előbb a gyerekek később a nassolni vágyó pityókásabb felnőttek körében. Biztos fogunk még ilyet készíteni kislányunk valamelyik szülinapi zsúrjára. Igazán egyszerű, az alapanyag pedig olcsóbb nem is lehetne. Megtölteni persze nem volt két fillér, de egy esküvői büdzsébe bőven belefért, gyerekeknek pedig meg lehet tömni egyszerűbb édességekkel és nasikkal is. 

Mi a Covid elején esküdtünk, mikor egy rövid időre szüneteltették a tiltást. Így született az ötlet, hogy egy nagy közös torta helyett valami higénikusabban fogyasztható legyen. Sok ötletelés után ez a megoldás született. Igazán szuperül mutatott az asztalon, gyorsan fogytak belőle a finomságok, amiket a pultosok töltöttek fel újra, mikor szükséges volt.

Jó választás lehet ez a torta akkor is, ha többféle allergiával küzdenek vendégeink. Mi így  kedvére tudtunk tenni gluténérzékeny és vegán vendégeinknek is.

A Pinata torta elkészítése gyerekjáték, így akár közös tevékenység is lehet.

Pinata Torta Elkészítése képekben

Kellékek a Pinata Tortához

Részletes leírás

Szerencsémre nővérem munkahelyéről tudtunk hatalmas méretű kartonlapot beszerezni. A szintek méretét ránézésre találtuk ki, többet kipróbáltunk mielőtt kivágtuk volna a köröket. A felsőbb szintek belsejét azért emeltük meg, hogy kényelmesen elérhető legyen minden édesség, és ne vesszen kárba a tároló alján a sok finomság. A felső szinteknél a kivágott kör köré illesztettük a megfelelő hosszúságú és magasságó kartont, azt alulról és fölülről is alaposan megerősítettük ragasztószalaggal.

A papír maszkolószalag jó választás volt a karton megragasztásához, mert nagyon könnyű dolgozni vele- könnyedén eltéphető, és a felszínére ugyanúgy ragasztahunk aztán, mint a kartonra. 

A krepp papírokat azonos vastagságú csíkokra vágtuk, majd kicsit több mint a feléig bevagdaltuk. 

A karton alap belsejét és éleit bevontuk egész krepp-papírokkal, hogy esztétikusabb legyen, ahogy fogynak belöle a nasik. 
Majd alulról fölfele haladva kétoldalú ragasztóval felragasztottuk a bevagdosott kepp papírt. Más féle ragasztóval is dolgoztahunk, de ez talán a legegyszerűbb megoldás, és nem fogja meg, vagy nedvesíti át a papírt.

A szinteket csak akkor ragasztottuk egymáshoz mikor már mindegyik készen volt. Végső simításként felborzoltuk a krepp papírt ( ez nagyon fontos lépés!), majd rákötöttük a szalagot, ami csak véletlenül volt otthon, de nagyon feldobta az egész Pinata Tortát.

pinata torta esküvő szülinap ajándék egyszerű diy

Magunk is meglepődtünk mennyire mutatós lett megtöltve 🙂

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!
Back To Top