Kipróbált Fagymentes Fürj Itató Télen Házilag

fürj vagy csirke itató télen fagymentes egyszerű házilag
Fürj Tartás

Kipróbált Fagymentes Fürj Itató Télen Házilag

A fürjek vagy csirkék itatójának fagymentesen tartása télen elsőre nagy feladatnak tűnhet, pedig egyszerűen és olcsón megoldható. 

Sokat töprengtem rajta, hogyan oldjam meg, hogy ne kelljen azon aggódni, hogy befagy a fürjek vize. Természetesen a csirkék itatója alá tehető itató melegen tartó a fürjeknek is megfelel. Nekem ezek a melegen tartók nem tűntek tökéletes megoldásnak a mi fürjketrecünkhöz. Áramvételi hely, habár van nem messze a ketrectől, de hosszabbító nélkül nem tudtam volna ezeket az eszközöket használni. A gondoloat pedig, hogy esőben, hóban fagyban a földön hever a hosszabbító csatlakozása, nem tűnt biztonságosnak.

 

Végül sok-sok keresgélés, és tanakodás után növényeknek szánt fűtővezetéket használtam. Úgy döntöttem (mivel épp kapni se lehetett), hogy nincs szükségem termosztátos változatára, hisz csak pár lépést kell megtennem a kertben, ha jobbra fordul az idő és ki lehet kapcsolni a fűtést. A kültéri vízcsapoknak szánt fűtővetetéket azért vetettem el, mert azonos hosszúságban drágább volt.

Fagymentes fürj itató képek

Kültéri fűtővezeték fürjitató alá

Természetesen rengeteg megoldás létezik a madarak itatójának fagymentesen tartására. Én ennek házilag készült fűtött csirke itatónak a mintáján indultam el. 

Az ilyen csináld magad projekteknél mindig a ház körül előforduló lim lomokból a legjobb építkezni. Mivel nálunk van pár doboz maradék csempe, így én azt használtam fel. Ahogy a képeken látható, kiraktam egy keretet a keskenyebb csempékből, oda bevezettem a fűtőszálat, majd mindezt lefedtem egy nagyobb csempével. 

A 6 méteres fűtőszál vége épphogy elért a ketrecig, de így is épp elegendő meleget adott ahhoz, hogy a víz a ( nem túl nagy) téli minuszokban ne fagyjon be. Gondoskodtam a ketrec szélvédelméről is ( szintén lomként heverő maradék polikarbonát lemezzel), valamit jó sok szalmát kaptak a fürjek. Az itató egyik felét teljesen szalmával vettem küröl.




Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!
Back To Top